Historisk arkiv

Fiskesprell i Svolvær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Barn liker fisk, og ikke minst trenger særlig de yngste sjømat i kosten for å utvikle en god helse. Hvor kan det mer naturlig å holde sjømat høyt i hevd enn i Lofottorskens rike? sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen da hun kokkelerte og smakte på Havets skattekiste på torget i Svolvær.

- Barn liker fisk, og ikke minst trenger særlig de yngste sjømat i kosten for å utvikle en god helse. Hvor kan det mer naturlig å holde sjømat høyt i hevd enn i Lofottorskens rike? sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen da hun kokkelerte og smakte på Havets skattekiste på torget i Svolvær.

Under Kystens dag i Svolvær var det fiskesprell og barnesprell på torget. Barn fra tre Fiskesprell-barnehager har med liv og lyst deltatt i tilbereding av sjømat. Barna lagde sin favoritt Havets Skattkiste.  Statsråden møtte både barn og foreldre fra de tre barnehagene. Årets vinner av Fyrtårnprisen, hele Norges TV-kokk Ingrid Espelid Hovig, var både imponert over initiativet og det hun fikk smake som barna hadde tilberedt. 

Barnas kostvaner begynner i hjemmene, men barnehager er også en viktig arena for å fremme sunne kostvaner. Fiskesprell er et tilbud på nasjonalt nivå. Totalt har 39 barnehager i Nordland deltatt på et dagskurs med teori og praksis. Mellom to og tre ansatte fra hver barnhage har deltatt. Åtte av disse barnehagene tilhører Lofot-regionen.