Historisk arkiv

Stengte mottak åpnes igjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Det er gledelig å høre at de mottakene i Nord-Troms som var stengt tidligere i vinter, nå har åpnet slik at fiskerne i området igjen får levert. Beslutningen er viktig og gir positive ringvirkninger for flere lokalsamfunn i Nord-Troms der fiskerinæringa står sentralt, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Det er blant annet tilgang på økte garantier fra Innovasjon Norge som gjør at Nergård-konsernet får økte kredittrammer fra Norges Råfisklag og på den måten kan tilføre mottaksselskapet likviditet. I tillegg bidrar Råfisklaget med økte føringstilskudd. - Både Nergård-konsernet og Råfisklaget tar nå et viktig samfunnsansvar i denne saken, sier Helga Pedersen

- Regjeringa følger nøye med på utviklingen og har tett dialog med fiskeri- og havbruksnæringa. Situasjonen varier mye langs kysten, men markedssituasjonen er fortsatt utfordrende og vi må derfor være forberedt på at det vil kunne bli tøffe tak for veldig mange lokalsamfunn, enkeltbedrifter og fiskere, slik vi har sett det i Nord-Troms, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.