Historisk arkiv

Regjeringen vil forby bruk av doping

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Lovforslaget fra helse- og omsorgsdepartementet er en del av regjeringens mobilisering mot doping, og innebærer forbud mot kjøp, besittelse og bruk av dopingmidler.

I dag er det forbudt å importere, produsere og selge dopingmidler. Men kjøp, besittelse og bruk er ikke rammet av lovverket.

– Vi sender nå et kraftig signal om at doping ikke er greit. Doping er ikke bare helseskadelig for den som bruker det. Pårørende sitter også igjen med bekymringer, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Bruk av doping vil ofte medføre både fysiske, psykiske og sosiale problemer. Det gir økt risiko for hjerte- og karsykdom og leverskade. Det er en klar sammenheng mellom bruk av anabole steroider og økt bruk av andre rusmidler.

Det er beslaglagt betydelige mengder dopingmidler de senere årene, og Kripos' narkotika- og dopingstatistikk viser at det også i 2012 er gjort beslag av virkestoffer, ampuller og annet som kan knyttes til illegal produksjon av dopingmidler i Norge.

– Tilgangen til dopingmidler er vesentlig endret med internett. Selv om forbruket er lite utbredt i befolkningen som helhet, vet vi at særlig unge menn er overrepresentert i gruppen av brukere. Derfor er det viktig å forebygge og gjøre det vi kan for å hindre økt bruk, sier Støre.

Les lovforslaget fra regjeringen

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter