Historisk arkiv

Regjeringen øver krisehåndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Den første store kriseøvelsen mellom politiet og Forsvaret etter 22. juli går av stabelen i Oslo, Bodø og Mosjøen i perioden 21. – 24. mai.

Politiets beredskapstropp på Øvelse Gemini 2012. Foto: Thor Håkon Ulstad, Forsvaret
Politiets beredskapstropp på Øvelse Gemini 2012. Foto: Thor Håkon Ulstad, Forsvaret.

 

Den første store kriseøvelsen mellom politiet og Forsvaret etter 22. juli går av stabelen i Oslo, Bodø og Mosjøen i perioden 21. – 24. mai.

– Vi har trukket mange lærdommer av terrorhendelsene 22. juli. Særlig gjelder dette samvirke mellom politi og forsvar. For regjeringen er det derfor viktig å øve hyppig på å bekjempe alle trusler mot vårt demokrati, og slik sikre vår felles trygghet, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo.

Øvelse Gemini er en årlig kontraterrorøvelse hvor Forsvaret øver bistand til politiet. Målet med øvelsen er å gi politiet, Forsvaret og andre samarbeidende etater mer erfaring og kunnskap for å håndtere fremtidige kriser effektivt.

Øvelsen skal gjennomføres med deltakelse fra regjeringens medlemmer, fra strategisk nivå i flere departementer, og fra taktisk og operativt nivå i ulike etater.  Øvelsen vil bestå av å løse et kontraterroroppdrag, ledet av Helgeland politidistrikt. Ansvarsforhold og rollefordeling mellom deltakerne er en viktig del av det som skal øves.

 

Grete Faremo og Espen Barth Eide ankommer Bodø for å besøke Øvelse Gemini, den første store kriseøvelsen mellom politiet og Forsvaret etter 22. juli.
Grete Faremo og Espen Barth Eide ankommer Bodø for å besøke Øvelse Gemini, den første store kriseøvelsen mellom politiet og Forsvaret etter 22. juli. Se flere bilder på Flickr