Historisk arkiv

Barnehageprisen 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen har delt ut en nasjonal barnehagepris til barnehager som utmerker seg i arbeid med kunst, kultur og kreativitet.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen har ansvaret for den nasjonale barnehageprisen for kunst og kultur som er en årlig begivenhet og en av senterets kjerneoppgaver knyttet til strategiplanen Skapende læring. Senteret er underlagt Kunnskapsdepartementet, men stasjonert til Høgskolen i Bodø.
 
Barnehageprisen 2009 er nå gjennomført og juryen har offentliggjort årets vinnere. De fem barnehagene som er valgt ut, utmerker seg med fremragende arbeid innenfor kunst, kultur og kreativitet knyttet til små barn. Barna får oppleve mangfold og kvalitet med et personalet som brenner for å gi små barn store kunst- og kulturopplevelser i sin hverdag. Dette spenner fra prosjekter hvor lokalmiljø, kontakt med profesjonelle kunstnere, identitetsbygging, kulturopplevelser og ikke minst, barns medbestemmelse står i fokus. Vinnerne er:

Kirkebakken Kulturbarnehage: ”Lokalkultur til små ranværinga” - Mo i Rana
 
Svartlamon kunst- og kulturbarnehage: ”Monsterskjelett Mario” - Trondheim
 
Sandsli barnehage: ”Hallo – din SKO!” - Bergen
 
Brøset barnehage: ” Sjå, høyballan har på regnklær!" - Trondheim

Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage: ” Barn og kunst” - Vestfossen

Les juryens begrunnelse og prosjektbeskrivelser av vinnerne her.

 

Her finner du nettsiden til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen.