Historisk arkiv

Felles pressemelding fra Kultur-og kirkedepartementet og Samferdselsdepartementet

Fristen for rapport om bruk av frekvenser utsatt til 1.april

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Arbeidsgruppen som har fått i oppdrag å se på utnyttelsen av frekvensressursene etter at de analoge tv-signalene slokker, har fått utsatt frist til 1. april 2008 med å levere rapport.

En viktig årsak til utsettelsen er at arbeidsgruppen ønsker å ta med i betraktning en rapport som Europakommisjonen ventelig legger fram innen utgangen av 2007 om ledige frekvenser etter at de analoge tv-signalene er avviklet (såkalt digital dividende) som vil kunne gi føringer også for Norge.

Arbeidsgruppen skal se på alternativer for framtidig utnyttelse av frekvenser som allerede i dag er ledige og frekvenser som blir ledige når de analoge fjernsynssendingene blir avviklet i 2009-10. 

Det er ventet etterspørsel etter disse verdifulle frekvensressursene. Frekvensene kan brukes til mange forskjellige formål og tjenester, blant annet digitalt fjernsyn, mobil-tv, trådløst bredbånd for fast mottak (FWA), mobilt bredbånd/mobiltelefoni og høyoppløsningsfjernsyn (HDTV) 

Kulturminister Trond Giske og Samferdselsminister Liv Signe Navasete tok initiativ til etableringen av arbeidsgruppen tidligere i år. Den opprinnelige fristen for levering av rapport var 1. oktober 2007. Arbeidsgruppen består av to representanter fra Samferdselsdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet, Post- og teletilsynet og Medietilsynet.