Historisk arkiv

Nye Frivillighetssentraler i 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

I Revidert nasjonalbudsjett har departementet økt satsingen med omtrent 1 million kroner slik at det til sammen kan etableres 18 nye sentraler i 2008. Kultur- og kirkedepartementet har nå avgjort hvilke frivillighetssentraler som får støtte til å starte opp i 2008.

Regjeringen går inn for å øke antallet nye frivillighetssentraler til 18, en økning på 5 sentraler i forhold til statsbudsjettet for 2008. I Revidert nasjonalbudsjett har departementet økt satsingen med omtrent 1 million kroner slik at det til sammen kan etableres 18 nye sentraler i 2008.

Kultur- og kirkedepartementet har nå avgjort hvilke frivillighetssentraler som får støtte til å starte opp i 2008.

Se oversikt over de nye frivillighetssentralene

Siden Regjeringsskiftet har det blitt opprettet 55 nye sentraler. Frivillighetssentralene skal gjøre det enklere å delta i frivillig arbeid, og spiller en viktig rolle i lokalmiljøet. Sentralene samarbeider med lokale frivillige organisasjoner, og ofte med kommunen, og har tilbud for hele befolkningen. Frivillighetssentralene engasjerer bredt, og mange hjemmeværende, trygdede og arbeidsledige deltar på aktiviteter i regi av sentralene.

Frivillighetssentralene er et viktig satsingsområde for regjeringen. Frivillighetssentralene gir mange tusen mennesker mulighet til å gjøre en innsats i nærmiljøet, og gir verdifull hjelp til mange som trenger en hjelpende hånd.