Historisk arkiv

Kulturbudsjettet 2009

Sjømannskirken styrkes med 3 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Sjømannskirken er viktig for mange norske statsborgere som bor, arbeider og ferierer i utlandet. Økningen på 3 millioner kroner i 2009 er en anerkjennelse av dette arbeidet. Det samlede tilskuddet til Sjømannskirken blir på 62,9 millioner kroner neste år.

- Sjømannskirken driver et omfattende arbeid blant nordmenn i utlandet, og representerer folkekirka på sitt beste. Økningen i statstilskuddet i 2009 er et bidrag til å styrke Sjømannskirkens arbeid, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

På vegne av Den norske kirke ivaretar Sjømannskirken den kirkelige betjeningen av nordmenn i utlandet. Arbeidet ved den enkelte utestasjon (sjømannskirke) er det sentrale i Sjømannskirkens virksomhet, men den ambulerende tjenesten i ulike regioner har fått økt betydning i senere år. Sjømannskirken har 31 faste stasjoner og 19 ambulerende besøkstjenester som dekket ca. 80 land. I tillegg til statstilskuddet blir Sjømannskirkens virksomhet finansiert bl.a. gjennom bidrag fra lag og foreninger, tilskudd fra oljeselskaper og rederinæringen, gavebidrag og innsamlingsaksjoner.