Historisk arkiv

Finalister til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Juryen har nå plukket ut fire skoler og fire kulturproduksjoner som er finalister til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris. Det deles ut en pris til beste skole og en pris til beste produksjon. Vinnerne i hver klasse får 100 000 kroner. Gullsekken blir delt ut på Hamar 17. mars 2009.

Årets fagjury: Shanti Brahmachari, daglig leder i Norsk Skuespillersenter, Per Terje Naalsund, lærer og tidligere filmmedarbeider, Marny Skeie Henkel, lærer og leder for Rasmus Løland-prosjektet og Nashornet, Pål Giørtz, generalsekretær i Norske dramatikeres forbund, Elisabeth Sørheim, formidlingsleder i Norske kunsthåndverkere og juryformann Maj Britt Andersen. Sekretær for juryen er sekretariatsleder Astrid Holen. Foto: Johnny SyversenJuryen har nå plukket ut fire skoler og fire kulturproduksjoner som er finalister til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris. Det deles ut en pris til beste skole og en pris til beste produksjon. Vinnerne i hver klasse får 100 000 kroner. Gullsekken blir delt ut på Hamar 17. mars.

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som bidrar til at elever i grunnskolen og den videregående skolen får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. I skoleåret 2008/2009 tilføres Den kulturelle skolesekken 167 millioner kroner fra overskuddet i Norsk Tipping.

16 skoler og 25 produksjoner har fått sine bidrag vurdert til årets pris.

– Det er et vanskelig valg å plukke ut fire finalister i hver klasse.  Mange skoler har forstått hvor viktig det er å jobbe langsiktig med kultur, både ved å ta godt i mot besøk av kunstnere utenfra og ved å integrere disse besøkene i skolehverdagen, sier Maj Britt Andersen som leder Gullsekkens fagjury.

De fire nominerte skolene:
De fire skolene som er nominert som finalister til Gullsekken er: Gosen skole i Stavanger, Kolnes skole på Karmøy, Kongsberg kommunes 14 grunnskoler, og Åndalsnes ungdomsskole.

De fire nominerte produksjonene:
De fire finalistene er alle scenekunstproduksjoner. ”Hun derre Jenny” er produsert av Brageteateret. ”Kulde” er produsert av Trøndelag Teater, “Simons historie” er en samproduksjon fra Hordaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Den Nationale Scene mens ”Voff! Art!” er produsert av Sagliocco Ensemble.

Høyt nivå og faglig tyngde
Andersen forteller at juryen har vurdert produksjonene ut fra kunstnerisk og/eller kulturfaglig idé og innhold, teknisk og praktisk gjennomføring og tilrettelegging for elevene. I tillegg har juryen lagt vekt på om innholdet er utfordrende for målgruppen. - Det var et meget høyt kunstnerisk nivå på produksjonene, og alle fire finalistene kunne like gjerne vinne, sier Maj Britt Andersen.

Bilde av fagjuryen i høyoppløslig versjon (ca 4MB) Foto: Johnny Syversen 

Kontaktpersoner:

Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken, Astrid Holen 23117500/92629480

Norsk Tipping, Gerd Holter 62514000