Historisk arkiv

Ønsket velkommen til motmaktmøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Tirsdag formiddag var det klart for det siste møte om motmakt og regional utvikling. Kommunal- og regionalministeren ønsket velkommen til debatt i Oslo.

Tirsdag formiddag var det klart for det siste møte om motmakt og regional utvikling. Kommunal- og regionalministeren ønsket velkommen til debatt i Oslo.

- Dette er en debatt om hvordan vi ønsker at Norge skal se ut om 20-30 år, og hva slags politiske grep det er nødvendig å ta for å sikre en god regional balanse, sa statsråd Liv Signe Navarsete.

Hun understreket at disse møtene ikke var ledd i noen kampanje mot Oslo, slik det har blitt framstilt. - Enten mennesker bor på Grunerløkka, i Groruddalen, Gudbrandsdalen, Gratangen eller Grong kan de føle avmakt overfor sentralmakten i hovedstaden, sa Navarsete da hun innledet møtet i Operaen i Bjørvika.

- Den rød-grønne regjeringen er opptatt av å styrke Oslo. Hovedstaden har sine helt spesielle utfordringer. Men Oslo og andre byer rundt om i landet skal være motorer, de skal spille på lag med sitt omland. Det trenger vi å diskutere, sa Navarsete.