Historisk arkiv

500 000 kroner til Høgskolen Stord/Haugesund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Høgskolen Stord/Haugesundskal styrke gründerkulturen ved høgskolen. Innovasjon Norge bevilger 500 000 kroner til høgskolenes offensiv på nyskaping.

Høgskolen Stord/Haugesundskal styrke gründerkulturen ved høgskolen. Innovasjon Norge bevilger 500 000 kroner til høgskolenes offensiv på nyskaping.

På Stord/Haugesund skal det de neste to årene blant annet engasjere næringsliv (gründere) i undervisningen ved høgskolen, studenter skal utplasseres i inkubatormiljø og studentene skal få mulighet til å skrive oppgaver knyttet til reelle bedriftsprosjekter.

- I Stord/Haugesund skal de nå jobbe for at studentene får mulighet til å realisere sine forretningsideer og samarbeide tettere med næringslivet i regionen. Jeg ser fram til resultater fra dette arbeidet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Skal sparke gründere i gang
Prosjektet i Stord/Haugesund er en del av en større satsing for å styrke gründerkulturen ved landets høgskoler. Totalt 12,5 millioner kroner bevilges til ti prosjekter ved 13 høgskoler. Målet er å gjennomføre aktiviteter som hjelper studentene til å lage forretning av gode ideer.

– Vi vet at tilgang til nettverk, det å være del av et kunnskapsmiljø, er viktig for at oppstartsbedrifter skal lykkes. Vi vil samarbeide med utdanningsinstitusjonene for å bidra til å åpne dørene for studentene og skape gode bedrifter av gode ideer, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen.

Gir verdiskaping i distriktene
Høgskoler fra Finnmark i nord til Haugesund i vest har fått tildelt fra 2,9 millioner til 500 000 kroner hver. Noen høgskoler har gått sammen om felles prosjekter. Innovasjon Norge har behandlet søknadene og fordelt penger til prosjektene.

– Unge mennesker har ofte nyskapende forretningsideer, men de sliter med å sette ideene i verk. Gjennom denne satsinga hjelper vi fram ideer som sikrer kompetansearbeidsplasser og verdiskaping i distrikter og byer over hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.


Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.