Historisk arkiv

Norges formannskap i Nordisk ministerråd 2012 - kulturområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Norge har formannskapet i det nordiske regjeringssamarbeidet i Nordisk ministerråd i 2012. Utviklingen av en bærekraftig velferdsstat i et nordisk perspektiv er hovedtemaet for det norske formannskapet.

 

Norge har formannskapet i det nordiske regjeringssamarbeidet i Nordisk  ministerråd i 2012. Utviklingen av en bærekraftig velferdsstat i et nordisk perspektiv er hovedtemaet for det norske formannskapet. I sektorprogrammet for kultur settes søkelys på betydningen av kultur og deltakelse for utviklingen av samfunnet. Kultur- og mediefeltets betydning for språkfellesskapet i Norden og fremme av Norden som en kreativ og dynamisk kulturregion er også sentrale temaer i formannskapsåret.

 

Sektorprogram for kulturområdet (.pdf) 

 

Forsiden til Kulturdepartementets sektorprogram for kulturområdet i forbindelse med Norges formannskap i Nordisk ministerråd 2012 (.pdf)

Forsidebilde: It´s common knowledge, 2009, edition of 5 1, 187cmx150cm, c-print/aluminium. Copyright © Rune Guneriussen

 

NYHETER:

Aktiviteter

Nordiske kulturministre støtter fribyordningen

Nyhet Dato: 07.05.2012

På møtet i Nordisk ministerråd 26.4. ga de nordiske kulturministrene sin støtte til fribyordningen.

Nordisk uttalelse om digital tilgjengeliggjøring av kulturarv

Nyhet Dato: 03.05.2012

På møtet i Nordisk ministerråd 26. april kom de nordiske kulturministrene med en uttalelse om digital tilgjengeliggjøring av kulturarv.

Enighet om nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur

Pressemelding Dato: 26.04.2012

De nordiske kulturministrene tar nå initiativ til en ny, nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur. Ministrene starter en dialog med Nordisk råd om hvordan prisen kan realiseres.