Historisk arkiv

Landbruk: Grønne gleder i barnehagene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Nye veiledere om dyrking av grønnsaker, frukt og bær i barnehagene er klare. Veilederne er en del av prosjektet ”Landbruk lilleputt” som er et samarbeid mellom Hageselskapet og Landbruks- og matdepartementet.

Landbruk: Grønne gleder i barnehagene

Landbruk: Nye veiledere om dyrking av grønnsaker, frukt og bær i barnehagene er klare. Veilederne er en del av ”Landbruk lilleputt” ( tidligere "Landbruk lillepluss" ) som er et felles prosjekt mellom Hageselskapet og Landbruks- og matdepartementet.
 

Tanken med "Landbruk lilleputt" er at hagelag og barnehager kan gå sammen om grøntdyrking og oppnå positive resultater. Det er blitt gjennomført pilotprosjekt i fem barnehager i Oslo og disse melder om gode erfaringer.

Nye veiledere
De nye veilederne tar for seg hvilke typer grønnsaker, frukt og bær det lønner seg å satse på i en barnehage. De gir også tips til hvordan barna på best mulig måte kan involveres i dyrkingen. Ideen er at barna skal få mulighet til å bli kjent med planter og jord, og få gleden av å dyrke noe selv.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (SP) anbefaler veilederne på det varmeste. - Jeg oppfordrer alle som har barn i barnehage, jobber i barnehage eller er med i et hagelag til å lese veilederne og samarbeide om å plante grønt i barnehagene til våren, sier han.

Landbruk, Barn, Foto: Hagelaget
Landbruk: For unge nyplantede trær og busker er det spesielt viktig å passe på slik at de ikke tørker. Foto: Hagelaget

For alle som ønsker mer informasjon om "Landbruk lilleputt-prosjektet" er det bare å møte opp på Hageselskapets Hus- og hagemesse på Lillestrøm som statsråd Riis-Johansen skal åpne 21. april 2006.