Historisk arkiv

Mat: Mer frukt og grønt til unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen lanserer 11 nye prosjekter rettet mot barn og unge, og hvor tema er sunn mat, mer frukt og grønt og økt matglede.

Mat: Mer frukt og grønt til unge

Mat: Epler. Foto: Kjersti Mertens, SamfotoMat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen har lansert 11 nye prosjekter rettet mot barn og unge, og hvor tema er sunn mat, mer frukt og grønt og økt matglede. Prosjektene er spredt over hele landet og har fått bevilgning fra Landbruks- og matdepartementet (LMD) på 1,8 millioner kroner.

Satsningen og prosjektene har som mål:

  • økt forbruk av sunn mat, inkl. frukt og grønt, i målgruppen
  • økt bruk av lokal og økologisk mat
  • økt kunnskap om mat og matglede

Prosjektenes favner om ulike måter å skape økt matglede og sunnere matvaner for barn og unge i skoler og barnehager.

Landbruk Lilleputt
Pilotprosjektet ”Landbruk Lilleputt” er en del av LMDs satsning på frukt og grønt til barn og unge. Det er et Samarbeid mellom LMD, Det norske hageselskap, hageselskapets lokallag og fem barnehager(Golia, Etterstad, Nylænde, Sørhellinga og Bjerkealléen. Prosjektet har gitt barna mulighet til bli kjent med planter og jord og dyrke frukt og grønt selv. Satsingen har vært så vellykket at det er besluttet å videreføre det i 12-13 nye pilotbarnehager i Bergen, Trondheim, Steinkjer og Namsos.

Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen lanserer 11 nye prosjekter rettet mot barn og unge, og hvor målet er økt matglede og sunnere matvaner.


..06