Historisk arkiv

Mat: Mer frukt og grønt til unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Nå kommer gode sluttrapporter fra de 22 prosjektene rettet mot barn og unge som landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen lanserte sist vår, og hvor tema er sunn mat, mer frukt og grønt og økt matglede.

Mat: Mer frukt og grønt til unge

Mat: Nå kommer gode sluttrapporter fra de 22 prosjektene rettet mot barn og unge som landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen lanserte sist vår, og hvor tema er sunn mat, mer frukt og grønt og økt matglede. Prosjektene er spredt over hele landet og har fått bevilgninger fra Landbruks- og matdepartementet på 1,8 millioner kroner.

Satsningen og prosjektene har som mål:

  • økt forbruk av sunn mat, inkl. frukt og grønt, i målgruppen
  • økt bruk av lokal og økologisk mat
  • økt kunnskap om mat og matglede

Landbruks- og matdepartementet har mottatt rapporter fra prosjekter som er gjennomført i fylkene Oslo og Akershus, Hordaland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Telemark og Østfold. For satsingen Landbruk Lilleput har departementet også mottatt sluttrapport Prosjektene favner om ulike måter å skape økt matglede og sunnere matvaner for barn og unge i skoler og barnehager.

Mat: Landbruks- og matdepartementet bevilget i 2006 1,8 millioner kroner til prosjekter rettet mot barn og unge, og hvor temaet var sunn mat, mer frukt og grønt og økt matglede.

02.01.07