Historisk arkiv

Mat: Seminar om mat og egenart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Gudbrandsdalen Reiseliv inviterer til seminar om mat og egenart. Seminaret den 8. august vil belyse hvordan mat kan bidra til å gjøre en region unik. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpnet for litt siden natur- og kulturparken i Valdres.

Mat: Gudbrandsdalen Reiseliv inviterer til seminar om mat og egenart. Seminaret den 8. august vil belyse hvordan mat kan bidra til å gjøre en region unik. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpnet for litt siden natur- og kulturparken i Valdres.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpnet den 12. juni 2007 Valdres natur- og kulturpark.

Geoturisme defineres som turisme som ivaretar, forsterker og fremhever et steds lokale egenart - miljø, kultur, estetikk, kulturarv - og som kommer lokalsamfunnet til gode. Gudbrandsdalen Reiseliv ønsker å legge til rette for turisme som ivaretar, forsterker og fremhever disse prinsippene for geoturisme gjennom mat og matopplevelser. Seminaret vil forsøke å svare på hvordan mat kan bidra til å gjøre en region unik gjennom mattradisjon, råvarer, tilberedning tuftet på lokal tilhørighet, historie og fortellertradisjon. Seminaret holdes på Rudi gard 8. august.

Smakebiter fra programmet:

  • Harald Osa, Gastronomisk Institutt: ”Mat og matkultur som identitetskaper for Gudbrandsdalen”
  • Knut Haavik, fond for unge kokker: ”Matkultur – hva er det?”
  • Nudelkongen Mr. Lee,: ”Hva har Norge å tilby verden?”
  • Runar Døving, dr. polit. SIFO: "Lokal matkultur, ingen hverdagslig sak"
  • Hanne Refsholt, Konsernsjef TINE: ”Hvordan kan Gudbrandsdalsosten gi TINE og Gudbrandsdalen en god historie for framtida?”
  • Mariano Batalji aka Dihaz Ila, CPO Starfood USA: ”Foodadventures in a creative class driven society - A Bourdieu’ish perspective” 

I forbindelse med seminaret blir det servert "En smak av Gudbrandsdalen" ved Gudbrandsdalsmat BA - et raust måltid mat fra ulike produsenter i dalen servert av Morten Schakenda, tidl. Kokkelandslaget og "Baker'n i Lom".

Påmeldingsfrist for seminaret er 1. august.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen la i februar 2007 fram en ny nasjonal strategi for næringsutvikling innen og i tilknytning til landbruket. Målet er å skape og styrke eksisterende.nye arbeidsplasser i bygde-Norge. Reiseliv og opplevelsesproduksjon er spesielt nevnt i strategien. Målet er økt verdiskaping og bedriftsøkonomisk lønnsomhet basert på mat, kultur, natur og aktivitetsbaserte opplevelser.  

Mat: Gudbrandsdalen Reiseliv inviterer til seminar om mat og egenart i Gudbrandsdalen 8. august. Seminaret belyser hvordan mat kan bidra til å gjøre en region unik.