Historisk arkiv

Næringsutvikling: Nytt møte med rådgivere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Torsdag 22. mars møter Terje Riis Johansen Kontaktutvalget for næringsutvikling, innovasjon og forskning. Et av hovedtemaene på dette andre møtet i utvalget er bioenergi og landbruket som energiprodusent.

Næringsutvikling: Torsdag 22. mars møter Terje Riis Johansen Kontaktutvalget for næringsutvikling, innovasjon og forskning.  Et av hovedtemaene på dette andre møtet i utvalget er bioenergi og landbruket som energiprodusent.  

Landbruks- og matminister Terje Riis Johansen nedsatte i 2006 et utvalg for næringsutvikling, innovasjon og forskning. Kontaktutvalget skal bidra til dialog om hvordan departementet, næringsaktørene og virkemiddelapparatet m.fl. sammen kan bidra til økt konkurransekraft og verdiskaping innenfor landbruks- og matsektoren.  

Kontaktutvalget består av 15 ledere fra næringsorganisasjoner innen landbruk, virkemiddelapparatet og forvaltningen. Utvalget skal være et strategisk rådgivende organ for statsråden, og fremstå som et ressurspanel inn mot nasjonal politikkutforming på sentrale tema.  

For kontaktutvalgets andre møte den 22. mars står følgende på dagsorden:

  • Landbruket som energiprodusent og bidragsyter i klimasammenheng, potensial for sysselsetting og verdiskaping
  • Regionale innovasjonssystemer for konkurransekraft og verdiskaping

Kontaktutvalgets arbeid er i tråd med Landbruks- og matdepartementets nasjonale strategi for næringsutvikling innen og i tilknytning til landbruket. Målet med strategien er å skape nye og styrke eksisterende arbeidsplasser i bygde-Norge.  

Næringsutvikling: Torsdag 22. mars møter Terje Riis Johansen Kontaktutvalget for næringsutvikling, innovasjon og forskning.  Møtet finner sted i Oslo.