Historisk arkiv

Økologisk: 30 millioner hektar globalt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Nær 31 millioner hektar landbruksareal er sertifisert som økologisk på verdensbasis, viser ny rapport som presenteres i dag på økomessa BioFach 2007 i Tyskland. I Norge er i overkant av 4,2 prosent av arealet dyrket økologisk.

Økologisk: Nær 31 millioner hektar landbruksareal er sertifisert som økologisk på verdensbasis, viser ny rapport som presenteres i dag på økomessa BioFach 2007 i Tyskland. Når det gjelder økologisk andel av totalt landbruksareal ligger Østerrike på topp med 14 prosent. I Norge er i overkant av 4,2 prosent av arealet dyrket økologisk. 

Rapporten "The World of Organic Agriculture: Statistics and Emerging Trends 2007" blir utgitt for åttende gang på BioFach 2007. Rapporten viser at de største andelene av det økologiske arealet i verden er i Oceania (inkl. Australia) (39 prosent), fulgt av Europa (23 prosent) og Latin-Amerika (19 prosent). Når det andel sertifisert økologisk areal av totalt dyrka areal, topper alpelandene Østerrike og Sveits statistikken med henholdsvis 14 og 11,5 prosent. 

Økologisk marked i vekst
Det globale markedet for økologiske produkter kom opp i en verdi av 25,5 milliarder euro i 2005. I all hovedsak ble disse produktene konsumert i Nord-Amerika og i Europa, i følge analysebyrået Organic Monitor. For 2006 anslås verdien av det globale økologiske markedet til å bli mer enn 30 milliarder euro. Høy vekst forventes også i de kommende årene.

Økologisk mål 
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

Økologisk: Nær 31 millioner hektar landbruksareal er sertifisert som økologisk på verdensbasis, viser ny rapport som presenteres i dag på økomessa BioFach 2007 i Tyskland.