Historisk arkiv

Landbruk: Riis-Johansen til Rogaland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen besøker Stavanger-regionen 5. og 6. juni. Hovedtemaer på programmet er massivtresatsingen i fylket og Statskog som tilrettelegger for friluftsliv.

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen besøker Stavanger-regionen 5. og 6. juni. Hovedtemaer på programmet er massivtresatsingen i fylket og Statskog som tilrettelegger for friluftsliv.

Torsdag og fredag 5. og 6. juni besøker landbruks- og matminister  Terje Riis-Johansen Stavangerområdet for å ta noen av byggeprosjektene i regi av Norwegian Wood nærmere i øyensyn. Hensikten er å sette fokus på, og lære mer om tre som et moderne og miljøvennlig byggemateriale.
 
Torsdag 5. juni - som også er Verdens miljødag - er Riis-Johansen med på markeringen av kranseskålen på den nye Preikestolhytta som er under oppføring i massivtre. Senere på dagen skal han besøke et lokalt gårdssagbruk før han fredag 6. juni besøker Stavanger-regionen for å høre med om tanken bak Norwegian Wood-prosjektene, og besøker byggeprosjektet Egenes Park. Besøket i Rogaland avsluttes med lunsj i skogen hos Statskog i Sandnes, og hvor tema for lunsjmøtet er Srtatskog som tilrettelegger av friluftslivsaktiviteter.  

Program torsdag 5. juni
1220   Kranseskålseremoni på den nye Preikestolhytta
Korte innlegg v/ landbruks- og matministeren, Stavanger Turistforening, Holz 100, Skagenfondene m.fl.
1400 Tur ut til Preikestolen
1830 Besøk på lokalt gårdssagbruk hos Svein Kjetil Rønnevik, Ådnanes i Strand

 

Program fredag 6. juni
0815   Orientering om Norwegian Wood og Stavanger 2008
0915 Befaring av byggeprosjekter i Stavanger i regi av Norwegian Wood, bl.a. massivtreprosjektet Egenes Park
1130 Rogaland Arboret. Befaring og orientering ved Sandnes Statskog med fokus på Statskog tilretteleggingsaktiviteter for friluftsliv.


Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet
Johannes Edvin Haug, rådgiver 22 24 93 74/90 60 66 16 
Heidi Eriksen, seniorrådgiver 47 22 24 93 10/97 51 72 27

Landbruk: Den nye Preikestolhytta er bygget med miljøvennlig massivtre i de bærende konstruksjonene. Utvendige tak og vegger er også utført i tre. Arkitekter er Helen & Hard. Foto: Robert Ekanger.
Landbruk: Den nye Preikestolhytta er bygget med miljøvennlig massivtre i de bærende konstruksjonene. Utvendige tak og vegger er også utført i tre. Arkitekter er Helen & Hard. Foto: Robert Ekanger.

Landbruk: Presseinvitasjon. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen besøker Stavanger-regionen 5. og 6. juni.