Historisk arkiv

Planter: Statsråd i sneglekamp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Planter: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen maner til kamp mot Iberiaskogsneglen. I morgen 24. april åpner han en Nasjonal Iberiaskogsneglkonferanse i Bergen.

Planter: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen maner til kamp mot Iberiaskogsneglen. I morgen 24. april åpner han en Nasjonal Iberiaskogsneglkonferanse i Bergen.

Bortimot 200 mennesker fra næring, organisasjoner, forvaltning, forskning og hageeiere er påmeldt. En sjelden stor interesse vises for en liten organisme.

Konferansen er åpen for pressen.

Pressekontakt: Informasjonssjef Ottar Løvik. mob. 48 14 04 77 

Tre millioner kroner til forskning
Landbruks- og matministeren har bevilget tre millioner kroner til forskning som skal gi økt kunnskap og resultere i praktiske tiltak. Han har også fått utarbeidet en handlingsplan for bekjempning av iberiaskogsnegl. Denne vil legges frem på konferansen.

Kampen mot iberiaskogsneglene er et ledd i Regjeringens innsats mot skadelige invaderende arter og for statsråden er dette i tillegg et initiativ som skal bidra til å avhjelpe situasjonen for alle som plages av inntrengeren.

Planter: Iberiaskogsnegle. Foto: Arild andersen, Bioforsk
Planter
: Iberiaskogsnegle.
Foto: Arild andersen, Bioforsk

Penger er bevilget og bestillingen fra ministeren er klar: - 2008 skal være et merkeår for bekjempelse iberiaskogsnegl - Dette betyr dugnad, sier Riis-Johansen og bretter opp armene - klar til kamp.

Planter: I morgen 24. april åpner statsråd Riis-Johansenen en Nasjonal Iberiaskogsneglkonferanse i Bergen.