Historisk arkiv

Grüne Woche: Må bli mye bedre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: - Vi har en altfor liten andel av det tyske turistmarkedet. Vi må bli mye bedre. Derfor er vårt budskap i år; bedre service, større kreativitet og tilgjengelighet, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han i dag åpnet den norske standen på Internationale Grüne Woche.

Grüne Woche: - Vi har en altfor liten andel av det tyske turistmarkedet. Vi må bli mye bedre. Derfor er vårt budskap i år; bedre service, større kreativitet og tilgjengelighet,  sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han i dag åpnet den norske standen på Internationale Grüne Woche.

- Regjeringen ønsker å se på mat og reiseliv som to sider av samme sak. Som landbruks- og matminister har jeg tro på at denne satsingen med å koble mat og reiseliv har ringvirkninger for hele landbruket og for utviklingen av norske bygder. Det er store synergieffekter å hente i samarbeidet med reiselivet, understreket Brekk i sin hilsen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av Norges stand på Grüne Woche i dag. Foto: Gorm K. Gaare.
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av Norges stand på Grüne Woche i dag.

Smaken av Norge - en reise verd
Temaet for den norske standen i 2009, som landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag,  er "Smaken av Norge  - en reise verd".  Den favner opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv i hele spekteret fra nord, fjord og innland. Internationale Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 600.000 besøkende, ca 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.  Norge er i år representert med hele 30 utstillere bestående av 50 ulike bedrifter innen mat og reiseliv. 

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Seniorrådgiver Gunnar Syverud, +47 90 95 47 13,
Seniorrådgiver Heidi Eriksen, +47 97 51 72 27.

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.09
Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin
Den norske standen finner du i Hall 8.2.

Fra åpningen av Norges Stand. Foto: Gorm K. Gaare
Fra åpningen av Norges Stand. 

Norges ambassadør i Berlin, Sven Erik Svedman og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på Norges Stand. Foto: Gorm K. Gaare
Norges ambassadør i Berlin, Sven Erik Svedman og landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på Norges Stand. 

Alle foto: Gorm K. Gaare.
Ved videre bruk av bilder ta kontakt med fotograf på e-post: gorm@eup-berlin.com.

Grüne Woche: - Vi har en altfor liten andel av det tyske turistmarkedet. Vi må bli mye bedre. Derfor er vårt budskap i år; bedre service, større kreativitet og tilgjengelighet, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han i dag åpnet den norske standen på på Internationale Grüne Woche.