Historisk arkiv

Klimaforhandlingene: Landbruk en del av løsningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Klimaforhandlingene: Under Stortingets behandling av St. meld. nr. 39.(2008–2009) Klimautfordringene - landbruk en del av løsningen, var det bred tilslutning til hovedtrekkene i meldingen.

Klimaforhandlingene: Under Stortingets behandling av St.meld. nr. 39(2008–2009) Klimautfordringene - landbruk en del av løsningen, var det bred tilslutning til hovedtrekkene i meldingen.

Stortinget behandlet den 15. desember St.meld. nr. 39(2008–2009) Klimautfordringene - landbruk en del av løsningen

- Stortingets behandling av St. meld. nr. 39 (2008-2009) er en milepæl for det videre arbeidet med landbruk og klima. Meldingen vil legge føringer for politikken på dette området i mange år framover. Jeg er derfor glad for den brede tilslutningen Stortinget har gitt til hovedtrekkene i meldingen, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. 

Matsikkerhet og klimautfordringene henger sammen
- Samtidig som vi må redusere utslippene av klimagasser øker verdens befolkning. Vi må produsere mer mat - mye mer mat - både globalt og Norge. Vi må ha mer effektfulle klimatiltak og styrket matsikkerhet - samtidig. Det er uhyre krevende, sier Brekk.

- I København arbeider nå den norske forhandlingsdelegasjonen for at det skal være referanser til matsikkerhet i den enigheten som eventuelt oppnås. Jeg mener det er helt nødvendig at matsikkerhet blir en integrert del av de videre klimaforhandlingene, sier  landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. 

     


Landbruk: St.meld. nr. 39 (2008-2009) Klimautfordringene - landbruket en del av løsningen

Klimabidrag fra skogen
Stortingsinnstillingen viser på flere punkter til skogens betydning i klimasammenheng.

- Jeg legger derfor til grunn at jeg har Stortingets støtte når det gjelder videre utvikling av de positive klimabidragene fra skogen. Anslagene i meldingen på klimaeffekter av skogtiltak er etter mitt syn forsiktige, og kan trolig oppjusteres, sier Brekk.

- Jeg merker meg også at et flertall i Stortingets næringskomite ber regjeringen vurdere å styrke virkemiddelbruken for økt opptak av karbon i skog og økte leveranser av virke til bioenergi, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. 

Klimaforhandlingene: Under Stortingets behandling av St.meld. nr. 39 (2008–2009) Klimautfordringene - landbruk en del av løsningen, var det bred tilslutning til hovedtrekkene i meldingen..