Historisk arkiv

Landbruk og klima: Utfordringer i veksthusnæringa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk og klima: - Det er nødvendig med en målretta innsats for å effektivisere energibruken og legge til rette for økt omlegging til fornybare energiløsninger i veksthusnæringa, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Landbruk og klima: - Det er nødvendig med en målretta innsats for å effektivisere energibruken og legge til rette for økt omlegging til fornybare energiløsninger i veksthusnæringa, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han møtte i dag veksthusnæringa på Frosta. 

Klima og miljøtiltak var hovedtema da Brekk deltok på en fagtur på Frosta i regi av Norsk gartnerforbund.

- Næringa har selv satt et mål om å redusere det totale energiforbruket med 15 prosent innen 2012 i forhold til 1999 - og er på god vei mot målet. Energiforbruket per produsert enhet har gått ned i perioden fra 1985 til 2006. I 2007 var utslippet av CO2 fra fossilt brensel fra veksthusnæringen på om lag 80 000 tonn. Dersom målsettinga over nås, og gitt at veksthusarealet opprettholdes, vil dette innebære en reduksjon i CO2-utslippene på rundt 14 000 tonn, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.