Historisk arkiv

Mat: Åpnet Det norske måltid 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk erklærte Det Norske Måltid 2009 for offisielt åpnet under et arrangement i Oslo i dag. Dermed er kampen i gang om å levere beste råvare fra sjø og land - i tillegg til beste ferdigvare. Samtlige fylker skal delta.

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk erklærte Det Norske Måltid 2009 for offisielt åpnet under et arrangement i Oslo  i dag. Dermed er kampen i gang om å levere beste råvare fra sjø og land - i tillegg til beste ferdigvare. Samtlige fylker skal delta.

- Slik jeg opplever kjernen i prosjektet Det Norske Måltid, så handler det om mat- og måltidskulturens betydning for utviklingen av lokal matproduksjon og identitetsbygging, for videreutviklingen av små og store matbedrifter og for turistenes totalopplevelse av Norge. Med sine konkurranser i alle landets fylker om beste råvare og beste produkt er prosjektet Det Norske Måltid etter min mening en sterk bidragsyter til å synliggjøre kvalitetene ved norsk mat fra jord og fjord, ikke minst for turistene som gjester landet vårt, sa Brekk i sin åpningstale. 

Andre år
Det er andre året norske kokkemestere, norske bønder og norske fiskere går sammen med myndighetene om å finne de beste matråvarene og produktene i landet. Fra hvert av de 18 fylkene utenom Oslo blir det samlet inn og bedømt råvarer fra land, råvarer fra sjø og matprodukter. Til sammen skal 54 fylkesvinnere konkurrere om tre landsvinnertitler.

Der står alt om påmelding, regler og hvordan konkurransen er organisert. Næringsforeningen i Stavanger-regionen er initiativtaker og prosjektansvarlig. Stiftelsen Norsk Matkultur ved Harald Osa har ansvar for prosjektgjennomføring. 


Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk erklærte Det Norske Måltid 2009 for offisielt åpnet under et arrangement i Oslo, i dag. Foto: LMD