Historisk arkiv

Skog: Europas skoger sterkere inn i klimakampen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag, tirsdag 24. november et internasjonalt skogmøte for Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag, tirsdag 24. november et internasjonalt skogmøte for Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).

Skogene i Europa har muligheter som ikke brukes fullt ut i dag. Dette kan gi enda større kraft i klimaarbeidet, fastslo Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sitt åpningsinnlegg. Norge leder nå MCPFE, Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger. MCPFE er et skogpolitisk samarbeid som samler europeiske land og en rekke internasjonale og frivillige organisasjoner for å møte skogsektorens utfordringer og muligheter.

Skogen leverer viktige samfunnstjenester

Skog har større fokus enn noen gang før. Skogene i Europa har muligheter som i dag ikke brukes fullt ut. Dette må gjøres mer kjent, og kan gi enda større kraft i klimaarbeidet. MCPFE har vært en viktig prosess for å definere og sikre bærekraftig skogbruk i Europa. Det overordnede mål for MCPFE sitt fremtidige arbeid må være å bevare skogens bærekraft også under endrede klimaforhold. Samtidig må dens muligheter som fornybar ressurs nyttes. Skogen leverer viktige samfunnstjenester som beskyttelse av vann, biologisk mangfold, treprodukter og bioenergi. MCPFE står nå foran viktige valg. 

     Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte blant annet V. Valentik,  representant for MCPFE, Russland på skogmøtet.
Skog
: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte blant annet V. Valentik,  representant for MCPFE, Russland på skogmøtet. Foto: LMD

Skogpolitikk for fremtiden
- Ministerkonferansen i Norge i 2011 skal gjøres til et høydepunkt i Europeisk skogpolitikk. Dagens ekspert møte (Expert Level Meeting) skal bidra til å sette dagsorden for ministerkonferansen og for fremtidens skogpolitikk. Vi skal drøfte hva vi har lært av arbeidet siden 1990 og stake ut den videre kursen, sa Brekk. Arbeidet som gjøres nå og på ministerkonferansen i 2011 vil være en milepæl for det politiske arbeidet med Europas skoger og skogens betydning for samfunnet.

Skog: Fra åningen av international skogmøte fra venstre: Co-chairman Piotr Paschalis-Jakubowicz, Polen Co-chairman: Arne Ivar Sletnes, MCPFE Head of Liaison Unit Oslo og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Skog: Fra åningen av international skogmøte fra venstre: Co-chairman Piotr Paschalis-Jakubowicz, Polen Co-chairman: Arne Ivar Sletnes, MCPFE Head of Liaison Unit Oslo og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Foto: LMD

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag et internasjonalt skogmøte for Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).