Historisk arkiv

Besøksrekord på Matstreif

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Over 150 000 besøkte Matstreif i løpet av de tre dagene festivalen varte. - Jeg vil ha en politikk som fremmer lokale og regionale fortrinn, og dermed det norske matmangfoldet, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han åpnet Matstreif.

Det var liv og røre på Rådhusplassen under årets Matstreif forrige helg. Over 150 000 besøkte festivalen i løpet av de tre dagene den varte. - Jeg vil ha en politikk som fremmer lokale og regionale fortrinn, og dermed det norske matmangfoldet, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han åpnet Matstreif.

Det myldret av folk på Rådhusplassen da årets Matstreif gikk av stabelen fra torsdag til lørdag sist uke.  Både sjømat og småskalamatprodukter fra Bondens Marked satte farge på området. Folk fikk anledning til å boltre seg i opplevelser knyttet til over 3 000 spennende produkter. Totalt var det nærmere 140 ulike matleverandører fra både sjø og land.

Forbrukerne påvirker
 - Det er forbrukerne som gjennom sine valg påvirker hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Ved å kjøpe mat fra lokale produsenter som bygger på de stedegne mattradisjonene, kan hver og en av oss bidra til at disse kan utvikle levedyktige bedrifter, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Matstreif ble i år gjennomført for sjette gang. Innovasjon Norge er arrangør av festivalen, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 

Forsidefoto: salgsbod fra Bondens marked. Foto: LMD.