Historisk arkiv

Bioenergi er klimavennlig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

- Bioenergi er en viktig del av løsningen på klimaproblemet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han åpnet i dag et nytt flisfyringsanlegg i Froland.

- Bioenergi er en viktig del av løsningen på klimaproblemet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han åpnet i dag et nytt flisfyringsanllegg i Froland.

- I klimameldingen for landbruket som regjeringen la frem i juni i fjor har vi lagt fram en omfattende dokumentasjon på det betydelige råstoffpotensialet som finnes - først og fremst i skogen, sa Brekk i sin åpningstale på flisfyringsanlegget på Mjølhusmoen i Froland kommune.

- Vi har gjort beregninger som viser at bioenergi alene kan bidra til å oppfylle store deler av målet regjeringen har satt for reduksjon i klimagassutslippene innen 2020. Jeg er overbevist om at den norske skogeieren og bonden - i tillegg til å produsere mat på en klimavennlig måte - også vil bli en viktig energileverandør i framtida, sier Lars Peder Brekk.       Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Sigmund Pedersen (SP) er ordfører i Froland. Åpning av Mijøhusmoen flisfyringsanlegg i Froland.
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Sigmund Pedersen, ordfører i Froland, under åpningen av Mijøhusmoen flisfyringsanlegg i Froland. Foto: LMD