Historisk arkiv

eSporing for bærekraftig matproduksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holdt i dag innlegg om eSporingsprosjektet på ITtinget. - God sporing fra bonde til forbruker forutsetter grenseløs samhandling mellom aktørene i verdikjeden for mat, mener Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holdt i dag innlegg om eSporingsprosjektet på IT-tinget. - God sporing fra bonde til forbruker forutsetter grenseløs samhandling mellom aktørene i verdikjeden for mat, mener Brekk.

Lars Peder Brekk holdt i dag innlegg om eSporingsprosjektet - elektronisk infrastruktur for sporing av mat - på konferansen IT-tinget i Tønsberg. IT-tinget er IKT-bransjens viktigste møteplass for alle som er som er opptatt av samspillet mellom teknologi, mennesker og organisasjon.

- Mat- og klimakrisen er to av de største utfordringene verden står overfor. Dette er varslede kriser vi kan og har tid til å løse. Jeg tror at rett bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi er en vesentlig bidragsyter til å løse disse utfordringene og legger til rette for grenseløs samhandling, sier Lars Peder Brekk.

     

 

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holdt i dag innlegg om eSporingsprosjektet på IT-tinget.
Foto: Christian T. Jørgensen

- Vi trenger gode, nyskapende teknologiske løsninger for å videreutvikle en bærekraftig matproduksjon. eSporingsprosjektet har som mål å etablere en ny elektronisk infrastruktur i hele matkjeden og er et grenseovergripende verdikjedeprosjekt som legger til rette for nettopp dette, sier Brekk.