Historisk arkiv

Grønt flagg i stadig flere barnehager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I dag er halvparten av Trondheims barnehager Grønt flagg-sertifiserte. - Morgendagens forbrukere skapes tidlig. Det er viktig at små barn blir bevisste på hvor maten kommer fra, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Per i dag er 91 barnehager og 35 skoler i Trondheim Grønt flagg-sertifiserte. Det er et mål at de resterende 50 prosent av byens barnehager oppnår Grønt flagg innen 2012. Eksempler på tema som er knyttet til undervisning i miljøarbeid og bærekraftig utvikling er forbruk, avfall, energi, kildesortering, kompostering, sunt kosthold, økologisk mat og dyrking.

By-barnehage med grønnsakshage og villagris
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøkte 8. september Strindheim barnehager i Trondheim. Under besøket fikk han orientering om barnehagens arbeid for grønt flagg og hagebruk. På Strindheim barnehager inngår kompostering, grønnsakshage og bruk av egne rips og solbær som en del av læringen.

- Når barnehager som denne har anledning til å dyrke noe av maten selv, får barna bevissthet om hvor maten kommer fra. Dette er svært viktig med tanke på framtidas økende matbehov både nasjonalt og globalt. Jeg syns det er flott å se at matproduksjon settes på dagsorden i dagens barnehager, noe Strindheim barnehager er et godt eksempel på. Det er imponerende at halvparten av barnehagene i Trondheim allerede har oppnådd Grønt flagg, sier Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk sammen med barnehagebarna i Strindheim barnehage
Sammen med barnehagebarna gikk landbruks- og matminister Lars Peder Brekk løypen fra kompostering hos Villagrisen til potetåkeren i Strindheim barnehager.


Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tok opp den første potetstolen og økologiske gulrøtter sammen med barna i Strindheim barnehager. Begge foto: LMD