Historisk arkiv

Klare meldinger i Lierne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte både lokalpolitikere og bønder under sitt besøk i Lierne mandag 27.9. Det ble et møte preget av takhøyde og klart uttrykte meninger.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte både lokalpolitikere og bønder under sitt besøk i Lierne mandag 27.9. Det ble et møte preget av takhøyde og klart uttrykte meninger.

- Selvsagt er det en framtid for landbruk i Lierne! Verden trenger mer mat enn noen gang før. Mat blir mer og mer verdifullt, sa Brekk i sin innledning på folkemøtet i Lierne Samfunns på Nordli mandag kveld.

Landbruks- og matministr Lars Peder Brekk forran forsamlingen på møtet i Lierne
Det var mange frammøtte og stor debattvilje under folkemøtet på Lierne Samfunnshus. Alle foto: LMD

Før den tid hadde Brekk besøkt Lifjell samdrift. Den er besluttet nedlagt sju år etter oppstart. Brekk og ordfører Alf Robert Arvasli diskuterte den økonomiske og politiske utviklingen for samdrifter.

Lifjell Samdrift
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte daglig leder i Lierne samdrift, John Olav Vestgård (bak), og ordfører Alf Robert Arvasli i Lierne på Lierne samdrift.

- Denne regjeringen har fulgt opp vedtaket som Stortinget fattet i 2003 om å sidestille melkeprodusenter av samme størrelse - enten de er organisert som samdrift eller enkeltbruk. For meg dreier dette seg om et prinsipp - det eneste prinsippet som er bærekraftig over tid, sa Brekk som en kommentar til at Arvasli anklaget regjeringen for å ha ødelagt forholdene for samdriftene.

I løpet av dagen besøkte Brekk to samdrifter. En egen arbeidsgruppe i Lierne hadde arbeidet i flere måneder med å lage innspill til meldingen til Stortinget om ny landbruks- og matpolitikk som de la fram og drøftet. Ordførerne i Namdalskommunene presenterte også synspunkter om landbrukets vilkår generelt og i Namdalen mer spesielt.

Nesset Samdrift
Ove Kjetil Kveli (i midten) og Arve Bruvoll har drevet Nesset samdrift sammen de siste to årene. Fjøset er fra ca 2000. De produserer ca 250 tonn melk.

Klikk på bildene for stort format, kan fritt benyttes, fotograf krediteres.