Historisk arkiv

Landbruksforskning: Klimatilpasset matproduksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruksforskning: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har i dag besøkte flere utviklingsprosjekter på klimatilpasset matproduksjon i delstaten Tamil Nadu i India. Norske Bioforsk er involvert i flere av prosjektene hvor det drives feltforsøk på lokale tilpasninger for sikker matproduksjon.

Landbruksforskning: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har i dag besøkte flere utviklingsprosjekter på klimatilpasset matproduksjon i delstaten Tamil Nadu i India. Norske Bioforsk er involvert i flere av prosjektene hvor det drives feltforsøk på lokale tilpasninger for sikker matproduksjon.

Tirsdag 16. februar og onsdag 17. februar er landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på feltbesøk i delstaten Tamil Nadu. På rundreisen deltar blant andre Tamil Nadus landbruksminister Veeparandi S. Arumugam, transportminister K. N. Nehru og visekansler ved TamilNadus landbruksuniversitet. Under besøket i landsbyene utenfor Trichy (Tiruchirapalli) fikk Brekk blant annet et innblikk i Bioforsks utviklingsprosjekter ClimaRice og ClimaWater.  Han møtte også lokale bønder og fikk en orientering om utfordringer i jordbruket knyttet til ustabilt klima og ekstremvær.

Besøker indisk landbruksuniversitet
Onsdag 17. februar holder Lars Peder Brekk innlegg ved Climarice Farmers’ Mela i regi av landbruksuniversitetet Tamil Nadu Agricultural University i Coimbatore. Her får han møte bønder involvert i ClimaRice, ser utstillinger og får orienteringer om prosjekter i regi av universitetet.

Møter toppolitikere i New Delhi om klima og matsikkerhet
Brekk avslutter reisen med politiske møter i Delhi torsdag 18. februar, der internasjonalt samarbeid knyttet til klima og matsikkerhet og handelsspørsmål vil bli drøftet.  

Arbeid på rismarker i India.
Arbeid på rismarker i India. Foto: Ragnar Våga Pedersen, Bioforsk.

Landbruksforskning: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har i dag besøkte flere utviklingsprosjekter på klimatilpasset matproduksjon i delstaten Tamil Nadu i India.

Forsidebilde: LMD