Historisk arkiv

Møtte ildsjeler fra utvalgte kulturlandskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte representanter fra de 22 utvalgte kulturlandskap i hele Norge på en såkalt nettverksamling. Det skjedde i Leikanger i Sogn og Fjordane i dag.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møtte representanter fra de 22 utvalgte kulturlandskap i hele Norge på en såkalt nettverksamling. Det skjedde i Leikanger i Sogn og Fjordane i dag.

- Utvalgte kulturlandskap skal være en spydspiss for forvaltning av miljøverdier i jordbrukets kulturlandskap, sa Brekk ved åpningen av nettverksamlingen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av nettverksamlingen i dag.

FNs år for biomangfold
I FNs år for biologisk mangfold er ett av landbrukets viktigste bidrag til bevaring av biomangfold å sikre områder som har vært dyrket over mange hundre år. Ulike kulturlandskap er leveplass for rundt 35 prosent av de artene som er regnet som truet. For å bevare disse er riktig bruk av arealene den beste måten å sikre disse artene fortsatte eksistens. I år er det satt av 14 millioner kroner på statsbudsjettet for å gjøre det mulig å skjøtte og sette i stans igjen både landskap og bygninger.

     Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
 

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk forsøker å lauve ask. Bonde Lars Grinde lærer bort teknikken. 

Lars Peder Brekk forsøker å lauve ask. Bonde Lars Grinde lærer bort teknikken

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk forsøker å lauve ask. Bonde Lars Grinde lærer bort teknikken. Alle foto: LMD