Historisk arkiv

Norsk Gartnerforbund 100 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norsk Gartnerforbund markerte sitt 100-års jubileum i helgen. - Gartnerinæringa har gjennomgått store endringer gjennom tidene. Dette mener jeg reflekterer næringas store evne til å tilpasse seg endrede rammebetingelser, og møte utfordringer ved stadig å fornye seg, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin tale.

Norsk Gartnerforbund markerte sitt 100-års jubileum  i helgen. - Gartnerinæringa har gjennomgått store endringer gjennom tidene. Dette mener jeg reflekterer næringas store evne til å tilpasse seg endrede rammebetingelser, og møte utfordringer ved stadig å fornye seg, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin tale. 

Norsk Gartnerforbund 100 år
Norsk Gartnerforbund markerte sitt 100-års jubileum i helgen. - Gartnerinæringa har gjennomgått store endringer gjennom tidene, ikke minst med tanke på utviklingen i veksthusnæringa. Stadig flere og nye produkter er utviklet. Dette mener jeg reflekterer næringas store evne til å tilpasse seg endrede rammebetingelser, og møte utfordringer ved stadig å fornye seg, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin tale. 

Det betyr ikke at gartneri- og hagebrukssektoren ikke vil møte betydelige utfordringer i årene som kommer - for det vil den. Deninternasjonale konkurransen vil ikke bli mindre. Produsenter innenfor gartnerinæringa er, som andre produsenter av jordbruksprodukter i Norge, avhengig av et velfungerende og forutsigbart importvern. Det bærende prinsippet i administrasjonen av tollvernet er at vi skal sikre avsetning av norsk produksjon.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under Norsk Garntnerforbunds 100-års jubileum i Bergen i helgen. Foto: LMD