Historisk arkiv

Norsk landbruk må ekspandere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norsk landbruk må ekspandere i årene som kommer. Betydelig og på flere fronter. Det slo landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fast på en konferanse i tilknytning til landbruksmessen Agrovisjon i Stavanger i dag.

Brekk minnet om hvor viktig det er å skape bred forståelse for at Norge trenger et sterkt landbruk. Han trakk spesielt fram den økende befolkningen både globalt og i Norge. Dette krever en betydelig økt produksjon av mat i verden - og også i Norge.

- Vi må stå opp, hver på vår kant, og vise til de mange verdiene landbruket skaper. Når folk står der med kassalappen sin så overskygger selve prisen på det enkelte produktet det mangfoldet av merverdi som denne næringen skaper, påpekte Brekk og viste til både det store antallet arbeidsplasser, pent kulturlandskap og grunnlaget for norsk reiseliv.

- En hver kassalapp burde hatt et vedlegg der vi blir fortalt hva vi FAKTISK betaler for, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

    Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Brekk minnet om hvor viktig det er å skape bred forståelse for at Norge trenger et sterkt landbruk, på en konferanse i tilknytning til landbruksmessen Agrovisjon 2010, i dag.
Foto: Christian T. Jørgensen