Historisk arkiv

Ny jaktportal fra Statskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

En ny jaktportal fra Statskog gjør livet lettere for deg som jakter elg, hjort og villrein. Med den nye nettbaserte løsningen får ikke jaktleder lenger papirer tilsendt fra Statskog, men finner all relevant og nødvendig informasjon i portalen. Den nettbaserte løsningen gjelder for områdene der Statskog selv administrerer jakten.

- Dette er en fantastisk nyvinning for alle jakt- og friluftslivsinteresserte, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. - Jeg er opptatt av å gjøre jakt og friluftsliv til en viktigere kilde til både inntekt og rekreasjon. Jakta og viltet representerer en viktig del av norsk egenart, tradisjoner og matkultur.

Norge har viktige bestander av vilt- og innlandsfisk som for en stor del forvaltes av eiere av landbrukseiendommer. Det er gode muligheter for å utnytte norske utmarksarealer, elver og fiskevann bedre til næringsformål og rekreasjon. Slik kan vi  legge grunnlaget for økt aktivitet, verdiskaping og bosetting i distriktene, sier Brekk.
 
I den nye jaktportalen får hvert jaktlag sin egen nettside med tilgang til alle nødvendige dokumenter. Der finner de også høykvalitetskart over jaktfeltet som de kan skrive ut selv. Over 2000 jegere er nå registrert i portalen, som inneholder mer enn 300 jaktfelt og flere hundre jakttilbud.

          Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
En ny jaktportal fra Statskog er en fantastisk nyvinning for alle jakt- og friluftslivsinteresserte, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Foto: LMD

Slutt på papirvelde
Til nå har Statskog sendt ut en stor perm med dokumentasjon til hver av jaktlederne, som i sin tur måtte sende dokumentene rundt til de andre jegerne på jaktlaget for diverse underskrifter.

Nå blir kommunikasjonen mellom Statskog og jegerne mer effektiv. Med den nye løsningen får ikke jaktleder lenger papirer tilsendt fra Statskog, men finner all relevant informasjon i portalen. Løsningen er integrert med jegerregisteret og sjekker automatisk om jegerne har betalt jegeravgift før jakten starter
Jegerne kan heretter og kommunisere med Statskog via sms underveis i jakten, for å melde inn skutte dyr fortløpende, eller sende inn vekt. Søknader om nye dyr på kvoten skjer ved å sende en sms eller e-post.

En ny jaktportal fra Statskog gjør livet lettere for deg som jakter elg, hjort og villrein.