Historisk arkiv

Brekk åpnet publikumsserveringen i Holmenkollen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk forestod i dag den offisielle åpningen av publikumsrestauranten ”Kollenbrølet Kafé” sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen.

Ski-VM2011 logo

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk forestod i dag den offisielle åpningen av publikumsrestauranten ”Kollenbrølet Kafé” sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen. - Vi skal vise matglede og skiglede i en god kombinasjon, sa Brekk i sin åpningstale.

Foran innbudte gjester og et tilsig av de første tilskuerne på Ski-VM klippet Brekk og Berg Hansen båndet for å markere den offisielle åpningen.

Norske råvarer og norsk matkultur
Matserveringen under Ski-VM er et eget prosjekt. Formålet er å presentere norske råvarer og norsk matkultur som en del av profileringen av selve mesterskapet. Dette er i tråd med Landbruks- og matdepartementets arbeid med å løfte mat og matopplevelser til å bli en del av en reiselivsopplevelse. Landbruks- og matdepartementet bidrar med 1,2 millioner kroner til prosjektet. Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med 0,6 millioner og Innovasjon Norge med 0,5 millioner kroner.

          Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under åpningen av publikumsrestauranten ”Kollenbrølet Kafé” under Ski-VM2011
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under åpningen av publikumsrestauranten ”Kollenbrølet Kafé” under Ski-VM2011. Foto: LMD
 

- Vi ville ha en tydelig og samlet satsing for å vise fram norsk mat overfor nordmenn og utlendinger, og gjennom dette styrke landets omdømme som reisemål, sa Brekk i sin innledning.

­Ski-VM 2011 åpning av Kollenbrølet Cafe
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag av publikumsrestauranten ”Kollenbrølet Kafé” sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Foto LMD. 

Matglede
- Vi ville at VM-menyene i restaurantene skulle bygge opp om visjonen for Ski-VM 2011: ”Å begeistre og spre vintergleden!”. Vi mente det ville ha appell til et bredt publikum, og at det ville skape begeistring og matglede, sa Brekk som er både glad for og imponert over måten Ski-VM tok utfordringen han sendte dem fra Berlin under åpningen av Norges stand på Grüne Woche  2010.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpning av Ski-VM restaurant
Foto: LMD

I tillegg til serveringen til publikum og gjester innenfor selve skiarenaen, er det også satt opp et eget serveringstilbud i Oslo sentrum. Dessuten er 55 restauranter i Oslo og nære omegn ”sertifiserte” VM-restauranter. De oppfyller da spesifikke krav til råvarebruk og menyer i løpet av VM-dagene.