Historisk arkiv

Elektronisk gjerde kan gi nye beitemuligheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet fikk idag orientering om teknologier for usynlige gjerder for bedre utnyttelse av beiteresurser.

Statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet møtte idag representanter fra NoFence AS og Bioforsk Økologisk og fikk en orientering om teknologier for usynlige gjerder for bedre utnyttelse av beiteresurser.

Heggem møtte idag grunder og daglig leder Oscar H. Berntsen for NoFence AS, og forsker og rådgiver Britt I. F. Henriksen i Bioforsk Økologisk.

NoFence er en teknologi for å lage usynlige gjerder for bedre utnyttelse av beiteresurser i utmark. Teknologien er under utvikling.

Oscar Hovde Berntsen i NoFence AS har siden 2005 arbeidet med å finne en teknisk løsning for usynlig gjerde for husdyr. Bioforsk Økologisk på Tingvoll har prøvd systemet på sau og geit.

 
Heggem i møte om elektronisk gjerde. Fra venstre, daglig leder i NoFence AS Oscar H. Berntsen, statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet og Britt I. F. Henriksen i Bioforsk Økologisk. Foto: Landbruks- og matdepartementet.