Historisk arkiv

H.K.H. Kronprins Haakon åpner Forest Europe ministerkonferanse i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

H.K.H. Kronprins Haakon forestår den offisielle åpningen av den europeiske ministerkonferanse Forest Europe i Oslo i morgen, 14. juni kl. 09.00. Åpningen og utvalgte deler av ministerkonferansen sendes direkte på nett-TV.

Forest Europe logoH.K.H. Kronprins Haakon forestår den offisielle åpningen av den europeiske ministerkonferanse Forest Europe i Oslo i morgen, 14. juni kl. 09.00. Åpningen og utvalgte deler av ministerkonferansen sendes direkte på nett-TV. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er vert når skogansvarlige ministere fra 46 land i Europa samles for å diskutere hvordan de kan løse skogens utfordringer.

- Jeg setter stor pris på at Kronprinsen har anledning til å foreta åpningen av konferansen Forest Europe. Det er med å understreke at dette er en viktig konferanse for utviklingen av skogene i Europa. Hvis vi oppnår det vi legger opp til å få til i forhandlingene, blir denne ministerkonferansen en av de viktige i rekken, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Sammen med miljøvernministeren fra Spania, Rosa Aguilar Rivero, skal Brekk lede forhandlingene på ministerkonferansen der flere vesentlige temaer blir satt under behandling. Representanter fra 46 land og Europakommisjonen kommer sammen i Oslo 14. – 16. juni. Landene i Forest Europe skal ta stilling til strategier og de viktige oppgavene i samarbeidet i årene som kommer. Videre vil ministrene vurdere spørsmålet om å starte forhandlinger om en folkerettslig bindende avtale om bærekraftig skogforvaltning i Europa.

- Bærekraftig skogbruk har vist seg å være den strategien som fungerer og som gir muligheter for å hente trevirke og inntekter fra skogen, samtidig som ressursene utvikles og miljøverdiene sikres og utvikles. Vi ønsker å styrke samarbeidet om bærekraftig forvaltning av skogene i Europa påpeker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

     H.K.H. Kronprins Haakon
H.K.H. Kronprins Haakon forestår den offisielle åpningen av den europeiske ministerkonferanse Forest Europe i Oslo 14. juni. Foto: www.kongehuset.no

Forest Europe
Forest Europe – Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger er et skogpolitisk samarbeid som samler de europeiske land og en rekke internasjonale og frivillige organisasjoner om strategier for å møte utfordringer og muligheter som skogsektoren i Europa står overfor. Forest Europe er den viktigste skogpolitiske samarbeidsprosessen i Europa. Siden oppstarten i 1990 har det vært arrangert fem konferanser. Det har i tillegg vært gjennomført et omfattende samarbeid om å følge opp beslutningene som de skogansvarlige ministrene har tatt. Norge har siden 1.1.2008 hatt lederskapet for Forest Europe.