Historisk arkiv

Mer norsk lokalmat til dagligvarehandelen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag Ica Sjølyst i Oslo. Den nye dagligvarebutikken satser på et bredt utvalg norske lokalmatprodukter.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag Ica Sjølyst i Oslo. Den nye dagligvarebutikken satser på et bredt utvalg norske lokalmatprodukter og legger også vekt på gunstig produktplassering i butikken. Butikken har også fokus på presentasjon av ferskvarer og smarte løsninger for å øke synligheten av norske lokalmatprodukter.

Landbruks- og matminister Brekk er imponert over utvalget og sortimentet av norske lokalmatprodukter hos Ica Sjølyst.

-Ica Sjølyst er et godt eksempel på en dagligvarebutikk som møter forbrukerens ønsker og i tillegg legger stor vekt på presentasjon og tilgjengelighet til lokalmat fra hele landet, sier Brekk.

Økende interesse for norske matspesialiteter
-Norske forbrukere vil ha norske matspesialiteter og mat med lokal identitet. Omsetningen av norske matspesialiteter økte med 13 prosent fra september i fjor til september i år. Vi ser også at etterspørselen etter økologisk mat har tatt seg opp igjen. Det er gledelig at kjedene har oppfattet denne tydelige meldingen fra norske forbrukere, sier landbruks- og matministeren.

  
Foto: Antonio Soares ICA og Lars Peder Brekk ved åpningen av Ica Sjølyst 3. november 2011 (Foto: Landbruks- og matdepartementet )

 

Foto: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og innkjøps- og markedsdirektør Vidar Engen i ICA ved åpning av Ica Sjølyst (Foto: Landbruks- og matdepartementet)