Historisk arkiv

Nordisk tilsynsseminar om dyrevelferd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet organiserer i samarbeid med Mattilsynet det første nordiske tilsynsseminaret på dyrevelferdsområdet på Losby 18.-19. oktober, i regi av Nordisk ministerråd. Statssekretær Harald Oskar Buttedahl åpner konferansen som samler de nordiske landenes tilsynsmyndigheter innen dyrevelferd.

Landbruks- og matdepartementet organiserer i samarbeid med Mattilsynet det første nordiske tilsynsseminaret på dyrevelferdsområdet på Losby 18.-19. oktober, i regi av Nordisk ministerråd. Statssekretær Harald Oskar Buttedahl åpner konferansen som samler de nordiske landenes tilsynsmyndigheter innen dyrevelferd.   

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet deltar på nordisk tilsynsseminar om dyrevelferd på Losby Gods 18.-19. oktober.

- Det har skjedd en vært stor utvikling av regelverket på dyrevelferdsområdet de siste årene, både her i Norden og i resten av Europa. Men nå må håndhevingen av  bestemmelsene komme i fokus. Selv om vi har mye felles i vår dyrevelferdshistorie, har de nordiske landene organisert tilsynet med dyrevelferd på ulike måter. Jeg tror vi har mye å tilføre hverandre gjennom utveksling av erfaringer, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl. 

Utviklingen av indikatorer som kan gi bedre mål på nivået for dyrevelferden er sentralt, og statssekretæren har store forventninger til forskningsresultatene som forventes presentert på Losby Gods. 

- Jeg ser fram til å møte nordiske myndighetspersoner på dyrevelferd. Her vil det bli presentert spennende forskning, og forslag til praktisk anvendelse av forskningsresultatene. Dette kan bidra til gode tiltak for bedre dyrevelferd, sier Buttedahl. 

Ny europeisk dyrevelferdsstrategi
EU lanserte i januar 2012 en ny dyrevelferdsstrategi for 2012-2015.

Norsk formannskap i MR-FJLS
Norge har i 2012 formannskapet for Nordisk Ministerråd for fiskeri, jordbruk, næringsmiddel og skogbruk (MR-FJLS). Ministerrådet vedtok Nidarosdeklarasjonn om grønn vekst i Trondheim i juni 2012. 

Statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Harald Oskar Buttedahl

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet deltar på nordisk tilsynsseminar om dyrevelferd på Losby Gods 18-19. oktober.  (Foto: Torbjørn Tandberg)