Historisk arkiv

Norsk landbruk skal vokse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har presentert regjeringas nye landbruks- og matmelding for fylkeskommunene, Fylkesmannen og Innovasjon Norge. - Matproduksjonen skal øke med nær 1 prosent hvert eneste år. 20 prosent på 20 år. Dette er et veldig ambisiøst mål. I en verden med press på naturressurser, mer klimaendringer og mindre stabilitet, må også vi gjøre vår del av jobben, sier Brekk.

- Også i Norge vokser befolkningen raskt. Vi blir rundt 1 prosent flere hvert år, og er blant landene i Europa som vokser raskest. I 2030 vil vi være 6 millioner nordmenn.
For at jordas befolkning skal få nok mat må produksjonsressurser utnyttes der de finnes og effektiviteten bedres verden over. Derfor må vi i Norge utnytte alle de ressursene vi har, og vi må sørge for høyest mulig produksjon av de landbruksvarene vi kan produsere nasjonalt, sa Brekk i sin tale på fellessamlingen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har presentert regjeringas nye landbruks- og matmelding for fylkeskommunene, Fylkesmannen og Innovasjon Norge. (Foto: Torbjørn Tandberg)