Historisk arkiv

Store ambisjoner for skog- og trebaserte verdikjeder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

- Landbruks- og matmeldinga er også en skogmelding med store ambisjoner for de mange skog- og trebaserte verdikjedene. Skal vi lykkes må vi sette av ressurser til kunnskapsutvikling, blant annet gjennom forskning, sier statssekretær Harald Oskar Buttedahl.

Buttedahl innledet i dag på Workshopen ”Nasjonal forskningsagenda for norsk skogsektor – veien videre mot en biobasert økonomi”, i regi av Norges Skogeierforbund, Treindustrien og Treforedlingsindustriens Bransjeforening (TFB).

- Landbruks- og matdepartementet vil fortsette å prioritere midler til forskning innen næringene som dere representerer. Vi vil støtte  kunnskapsutvikling og forskning som løser kortsiktige kunnskapsbehov, og vi vil også bidra til å videreutvikle de kunnskapsmiljøer sektoren har slik at de på en enda bedre måte kan støtte opp under dette næringslivet i framtida, sa Buttedahl i sitt innlegg i dag.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl

- Jeg vil understreke at økt ressursbruk for å styrke norsk matproduksjon ikke skal gå på bekostning av departementets engasjement og innsats for skogsektoren, sier statssekretær Harald O. Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet. (Foto: Torbjørn Tandberg)