Historisk arkiv

Ny økomatpris for Nord-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Fylkesmennene i Nord-Norge lyser ut en ny pris som har til formål å sette fokus på økologisk mat og gi anerkjennelse til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller forbruk av økologisk mat i/fra Nord-Norge.

Prisen skal bestå av et diplom og et beløp på kr 20 000,-. Fristen for å sende inn forslag til kandidater er 20. september. Prisen for 2013 vil bli overrakt under konferanse om økologisk mat og landbruk i Bodø, høsten 2013.

Status for økologisk produksjon i Norge
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket skal være økologisk i 2020. Målsettingen innebærer at 15 prosent av det samlede norske jordbruksarealet og det samlede husdyrholdet, skal være økologisk. Videre innebærer det at 15 prosent av det totale norske forbruket, målt i omsetningsverdi, skal være økologisk. Det legges vekt på at økningen i forbruk skal skje på basis av norske varer for de produkter det er forutsetning for å produsere i Norge.

Nordnorsk økomatpris - Økologisk ku på Kjerringøy i Bodø
Nordnorsk økomatpris - Økologisk ku på Kjerringøy i Bodø (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde Opphavsrett fotografen og Fylkesmannen i Nordland)