Historisk arkiv

Smakens uke 2008. 3.-9. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Ost og salat. Foto: Tom Haga         

 

Landbruks- og matdepartementet iverksetter Smakens uke for å øke bevisstheten rundt matglede. Målet er å gjøre Smakens uke til en årlig begivenhet med arrangementer mange steder i landet. Også i år retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og serveringssteder. 

 

Undervisningsopplegg og elevkonkurranse
Opplysningskontorene i landbruket og Landbruks- og matdepartementet tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klassetrinn som kan benyttes under Smakens uke. 

Veiledere til undervisningsopplegget (pdf):

Hele 231 skoler har meldt seg på til å gjennomføre "med smak på timeplanen" i Smakens uke. 

På hver av disse skolene vil en elevgruppe på (maks) 20 elever bli trukket ut til å få besøk av profesjonelle smaksteam for å gjennomføre undervisningsopplegget "med smak på timeplanen". Teamene er satt opp med egen smakskoffert.  

Elever på 6. trinn har også blitt invitert til å konkurrere over temaet Smaken av høst. Elevene kunne delta i 4 ulike kategorier. Vi ba om smakelige bidrag i Tegning/maling, Dikt/novelle, Sang, Video/tegnefilm/fotografi.

Smakens uke-menyer
Serveringssted er oppfordres til å lage egne Smakens uke-menyer eller spesialretter der de fem grunnsmakene får en ekstra plass. Det er ønskelig at spisegjester denne uken utfordres til å prøve noen nye smakskombinasjoner, at personal og gjester snakker ekstra om hva de spiser eller på annen måte får bevissthet om grunnsmakene maten består av. De spisesteder som ønsker det, kan be Landbruks- og matdepartementet om å få tilsendt en hendig folder om Smakens uke.

Smaksrestauranter
I samarbeid med Norske Kokkemesteres Landsforening har Landbruks- og matdepartementet fått med seg 25 spisesteder til å markere Smakens uke spesielt - i ulike deler av landet. Hvert spisested velger sin måte å markere seg på.