Historisk arkiv

Ny låt setter fokus på poteter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Stuntpoetene i kunstnerkollektivet CutsFor Nuts fra Vestfold bidrar med sitt når FN markerer potetens år. Gjennom låta "Poteter er penger" ønsker gruppen å bidra til økt fokus på poteter som en viktig ressurs i verden.

Ny låt setter fokus på poteter

Stuntpoetene i kunstnerkollektivet CutsForNuts fra Vestfold bidrar med sitt når FN markerer potetens år. Gjennom låta "Poteter er penger" ønsker gruppen å bidra til økt fokus på poteter som en viktig ressurs i verden.

-Den økende matkrisen bekymrer oss alle, og det er viktig å se på bærekraftige løsninger som kan sikre alle mennesker nødvendig næring. Poteter har vært og er fremdeles en viktig ressurs i norske husholdninger, og selv om den ikke er livsviktig for nordmenn idag har den betydd mye for å hindre sult i Norge, uttaler gruppen.
 
CutsForNuts lanserte derfor låten ”Poteter er penger” i potetferien, eller høstferien, som skolefriuka på høsten nå blir kalt.

FNs internasjonale potetår 2008 skal rette verdens oppmerksomhet mot betydningen poteten har for å sikre tilgang på mat. Poteten spiller da også en nøkkelrolle for jordbruket. Poteter er hardføre, krever minimalt med stell, og kan dyrkes stort sett over alt. Låta tar utgangspunkt i lokale forhold i jordbruksdistriktet Vestfold, men tematikken har global gyldighet, sier kunstnerkollektivet.
 
Kontaktperson for CutsForNuts: Andreas Fætten, mobil 92 61 07 20.