Historisk arkiv

Norsk Hydro ASA – Verdens tredje største børsnoterte aluminiumsselskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Sammenslåingen av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet innebærer at Norsk Hydro ASA (Hydro) vil gå videre som et betydelig aluminiumsselskap, et av verdens aller største. - Selskapet vil bli verdens femte største produsent av aluminium, ledende i Europa, og Norges nest største kraftprodusent, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Sammenslåingen av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet innebærer  at Norsk Hydro ASA (Hydro) vil gå videre som et betydelig aluminiumsselskap, et av verdens aller største.

- Selskapet vil bli verdens femte største produsent av aluminium, ledende i Europa, og Norges nest største kraftprodusent, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Regjeringen fremmer i dag St.prp. nr. 60(2006-2007) om sammenslåing av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet.
Det selskapet som fortsetter under Hydro-navnet vil være et fokusert og sterkt aluminiumselskap. I tillegg vil selskapet ha en betydelig vannkraftproduksjon og videreføre Hydros satsinger på solenergi. Selskapet vil være verdens tredje største børsnoterte aluminiumsselskap og ha i alt 25.000 ansatte, hvorav 7.000 i Norge. Selskapet vil omsette for ca. 100 milliarder kroner per år og antagelig være blant  de seks største selskapene på Oslo Børs.

- Jeg viser til eierskapsmeldingen og vår klare ambisjon om videreforedling i Norge. Det nye selskapet vil gjennom å ha full fokus på aluminiumsvirksomheten,  ha gode muligheter til å realisere slike ambisjoner om videreforedling og bidra til trygge arbeidsplasser i Norge. Jeg forventer at Hydro arbeider aktivt med å utvikle virksomheten i Norge, sier Dag Terje Andersen.


Statens eierandel på 43,8 prosent opprettholdes. Regjeringen ønsker en solid norsk forankring i Hydro for å sikre industriell kompetanse, videreforedling, forvaltning av naturressurser og arbeidsplasser i Norge. Det er også viktig å opprettholde hovedkontorfunksjoner og forsknings- og utviklingsoppgaver i Norge.

- Regjeringen har ingen planer om å redusere statens eierskap i Hydro. Staten skal være en langsiktig og aktiv eier og vil sikre at selskapet fortsatt kan drives med utgangspunkt i Norge, sier Dag Terje Andersen. 

Statsråd Dag Terje Andersen skal sammen med Olje- og energiministeren holde pressekonferanse i Plenumssalen i R4 klokken 1200 i dag.

Kontaktperson: Kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer, tlf: 22 24 65 37/95 06 00 52

Se også:
*St.prp.nr.60 (2006-2007) Sammenslåing av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet
*"Nye Hydro" av nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen
*Olje- og endergidepartementets samleside om sammenslåingen av Statoil og Hydro