Historisk arkiv

Strategisk råd for reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsministeren inviterer en rekke toppledere i reiselivsnæringen til å delta i et Strategisk råd for reiseliv. Initiativet er en oppfølging av regjeringens reiselivsstrategi og vil bidra til å styrke dialogen om reiselivsrelaterte spørsmål mellom næringen og myndighetene.

Et av tiltakene i reiselivsstrategien som regjeringen la frem i desember 2007 var at man ønsket å invitere reiselivsnæringen til et tettere, mer formalisert samarbeid, på lik linje med det man har gjort i maritim sektor gjennom Marut. Det sentrale organet i samarbeidet vil være et såkalt Strategisk råd for reiseliv. Formålet med Strategisk råd er å styrke dialogen om reiselivsrelaterte spørsmål mellom reiselivsnæringen og myndighetene og få innspill fra næringen på reiselivspolitikk og politikk på andre sektorområder som berører reiselivet.

- I arbeidet med strategien hadde vi god kontakt med næringen, og denne kontakten vil jeg fortsette. Jeg er veldig glad for at vi nå får til et slikt formalisert samarbeid, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. Han mener et samspill mellom myndighetene og næringen er en forutseting dersom man skal kunne få til et løft i reiselivet i årene fremover.

Rådet vil bestå av i alt 15 representanter for reiselivsnæringen. Dag Terje Andersen sendte 26. mai ut invitasjon til følgende personer med forespørsel om de kunne tenke seg å delta i rådet:

Ragnar Heggdal, Molde Fjordstuer AS
Reidar Fuglestad, Dyreparken Utvikling
Bjørn Kjos, Norwegian
Ole Jacob Wold, Rica Hotels ASA
Inger Persen, Finnmark reiseliv AS
Kristin Krohn Devold, Den Norske Turistforening
Vibeke Raddum, Tumlare Corporation AS
Harald Osa, Stiftelsen Norsk Matkultur
Kaia Finne, Dreis AS
Siri Parmann, Norges Jeger- og Fiskerforbund
Ove Gjesdal, Lillehammer kunnskapspark
Helge Otto Mathisen, Color Line
Ellen Horn, Riksteateret og Den Norske Opera

I tillegg inviteres LO og Bondelaget til å utnevne hver sin representant i rådet.

- Jeg har lagt vekt på at alle delene av reiselivsnæringen,  som transport, overnatting, servering, opplevelse og attraksjoner, skal være representert i rådet. Deltagerne har mye å bidra med, og jeg ser frem til spennende diskusjoner og gode innspill, sier Andersen.

Rådet vil møte næringsministeren to – tre ganger i året. Det første møtet vil finne sted 26. juni 2008.