Historisk arkiv

Avventer ESA på støtteordningen for fornybar elektrisitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

ESA har gitt signaler om at de sannsynligvis ikke vil kunne godkjenne støtteordningen for fornybar elektrisitet, som etter planen skulle tre i kraft 1. januar 2008, før jul. Det er foreløpig usikkert når ESAs godkjennelse vil foreligge.

Det har vært lagt opp til at den nye støtteordningen for fornybar elektrisitet skulle tre i kraft 1. januar 2008. Olje- og energidepartementet har notifisert ordningen til EFTAs overvåkingsorgan ESA og har nå pågående diskusjoner om saken. ESA har gitt signaler om at de sannsynligvis ikke vil kunne godkjenne ordningen før jul. Ordningen kan derfor ikke tre i kraft 1. januar 2008. Det er foreløpig usikkert når ESAs godkjennelse vil foreligge.

Støtteordningen for fornybar elektrisitet ble forelagt Stortinget høsten 2006 i St.meld. nr. 11 (2006-2007) Om støtteordningen for elektrisitetsproduksjon fra fornybare energikilder. Utkast til forskrift om ordningen har vært på høring. Olje- og energidepartementet er nå inne i den andre spørsmålsrunden med ESA knyttet til notifiseringen.