Historisk arkiv

Diskuterte norsk-britisk klima- og energisamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen møtte mandag sin britiske kollega Mike O’Brien. De to diskuterte blant annet spørsmål knyttet til CO2-håndtering og norsk gasseksport.

Møtet fant sted på Lavutslippskonferansen i Oslo, som arrangeres i regi av Zero. Begge ministrene holdt innlegg under konferansen.

-Norge deler syn med Storbritannia i de store og viktige i klima- og energisakene. Vi er blant annet enige om hvor viktig det er å utvikle effektiv teknologi for rensing av CO2-utslipp og samarbeider tett på dette feltet. I tillegg er Norge den største eksportøren av gass til Storbritannia med 65 prosent av den totale britiske importen av gass, sa Terje Riis-Johansen etter møtet med O’Brien.

Terje Riis-Johansen møter sin britiske kollega Mike O'Brien. Foto: Unni Claussen/OED

Mike O’Brien ble 3. oktober utnevnt til minister i det nyopprettede departementet for energi og klimaendinger (Department of Energy and Climate Change). O’Brien har sittet i det britiske parlamentet siden begynnelsen av 90-tallet og var arbeidsminister før han ble utnevnt energi- og klimaminister for en drøy uke siden.