Historisk arkiv

Om korrespondanse i forbindelse med habilitetsvurderingen av statråd Terje Riis-Johansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet ba i et brev av 16.9.10 Justisdepartementets lovavdeling om en vurdering av Terje Riis-Johansens habilitet ved behandling av saker som involverer Eidsiva Energi AS og Troms Kraft AS. Lovavdelingen fikk også oversendt alle epostene som ble omtalt i statsrådens redegjørelse.

Olje- og energidepartementet ba i et brev av 16.9.10 Justisdepartementets lovavdeling om en vurdering av Terje Riis-Johansens habilitet ved behandling av saker som involverer Eidsiva Energi AS og Troms Kraft AS. Lovavdelingen fikk også oversendt alle e-postene som ble omtalt i statsrådens redegjørelse.

Dagens Næringsliv har torsdag en reportasje der det blir hevdet at en av e-postene ”har blitt holdt skjult” av departementet. Dette er ikke riktig.

Ved en feil ble det omtalte Vedlegg IV (en epost fra Ivar Egeberg til statssekretær Sigrid Hjørnegård datert 6. mai 2009) ikke publisert sammen med de andre epostene som ble lagt ut som nettsak 6.10 sammen med svaret fra Lovavdelingen. I nettsaken ble det lagt ut fire brev med til sammen 12 vedlegg.  På grunn av en forveksling under publiseringen ble et av de andre vedleggene duplisert og lagt ut som Vedlegg IV i brevet fra OED til Lovavdelingen 29.9.

Det har hele tiden vært en forutsetning fra departementets side at all vår korrespondanse med Lovavdelingen skulle være offentlig så snart svaret fra Lovavdelingen forelå. Departementet ble først oppmerksom på den omtalte feilen da DN ringte i går. Den omtalte e-posten ble da publisert umiddelbart.

E-postens innhold er redegjort for i forbindelse med redegjørelsen fra statsråd Riis-Johansen til Lovavdelingen. E-posten, sammen med de øvrige epostene, ble også i sin helhet sendt Lovavdelingen som vedlegg til redegjørelsene fra statsråd Terje Riis-Johansen og statssekretær Sigrid Hjørnegård.

Redegjørelsene er del av materialet som ble oversendt svarbrevet til Kontroll- og konstitusjonskomiteen 7 oktober 2010.